IULIA ADRIANA CAZACU

vioară

Iulia Adriana Cazacu este născută la 23 septembrie 1995, la București şi este masterandă la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa conf. univ.dr. Luminița Burcă. A fost laureată la concursuri naționale precum: “In Memoriam” (2005 – 2009), “George Georgescu” (Tulcea, 2007 și 2013), “Miniatura Romantică” (Galați, 2009, 2011).

A participat la cursurile de măiestrie de la Sinaia și București, susținute de prof. Ioana și Gabriel Croitoru și de Liviu Prunaru. A fost bursieră a cursului de măiestrie din cadrul Festivalului de muzică de cameră SONORO și a Orchestrei Naționale de Tineret a Spaniei și a susținut recitaluri camerale la Viena și Linz. Este membră a Orchestrei Române de Tineret, cântând astfel sub bagheta maeștrilor Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Cristian Măcelaru, Kristjan Jarvi, Lawrence Foster, Daniele Gatti, Domingo Hindoyan și Gabriel Bebeșelea.

Colaborarea din 2016 și 2017 cu maestrul Valentin Gheorghiu, în recitaluri camerale susținute la Sinaia și în cadrul Festivalului Vară magică de la București a constituit un punct de cotitură important în evoluția tinerei artiste.

Close Menu