CONSTANŢA CAZACU

flaut

Constanţa Cazacu a început studiul flautului la Şcoala de muzica nr. 5 din Bucureşti cu prof. Aurel Ganţolea, a urmat apoi Liceul de muzică “Dinu Lipatti” cu prof. Virgil Opriţoiu şi a absolvit Academia de muzică “Gheorghe Dima” din Cluj – Napoca la clasa cunoscutului flautist Gavril Costea.

După experienţa artistică obţinută din colaborarea sa cu Cvintetul de suflători al Academiei de muzică, împreună cu care a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, Constanţa Cazacu a susţinut concerte şi recitaluri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad, Satu-Mare, Craiova, Ploieşti, în Germania, Cehia, Italia şi Japonia.

Din 1990 este membră a Orchestrei de Camera Radio şi în această calitate a concertat cu succes atât în ţară cât şi în străinatate în : Italia, Germania, Spania, Grecia, Japonia, Coreea de Sud, Franţa etc.

Sustine anual recitaluri alături de familia sa (violonceliştii Marin Cazacu şi Ştefan Cazacu şi violonista Iulia Adriana Cazacu).

A colaborat ca solistă cu dirijorii Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Emil Simon, Ludovic Bacs, I. Ionescu-Galati, Erwin Acel, Cristian Brancusi si Kazuhiko Ishi.

Close Menu